Görögdinnye-lime sorbet

Hozzávalók:


Hozzávalók
250 ml víz
20-30 dkg cukor, ízlés szerint, és a görögdinnye édességétől függően
8 csésze (2,5 dl-es) kockára vágott friss görögdinnye
80 ml lime frissem facsart leve

Főzzük sziruppá a vizet és a cukrot közepes lángon. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Turmixgépben keverjük simára a görögdinnye kockákat a sziruppal és a lime levével.
Fagylaltgéppel fagyasszuk meg, kínáljuk a dinnye héjába visszatöltve, cikkekre vágva.
A magokat csokireszelékkel utánozhatjuk.

Elkészítés:


Főzzük sziruppá a vizet és a cukrot közepes lángon. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Turmixgépben keverjük simára a görögdinnye kockákat a sziruppal és a lime levével.
Fagylaltgéppel fagyasszuk meg, kínáljuk a dinnye héjába visszatöltve, cikkekre vágva.
A magokat csokireszelékkel utánozhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sorbet szó az arab „sharab” szóból származik, jelentése ital.
Merthogy itták, mostanában már inkább kanalazzuk, mint a fagylaltot. Amitől lényegében abban különbözik, hogy a sorbet vízzel készül, szemben a tejjel vagy tejszínnel készülő fagylalttal.

Forrás: http://foodformyfamily.com/recipes/watermelon-lime-sorbet-slices