A tésztához
500 g liszt
200-250 ml tej
3 evőkanál cukor
1 tojás
80 g vaj
1 kávéskanál só
30 g élesztő
A töltelékhez
300 g meggy
cukor
20 g vaníliás pudingpor
A vaníliaöntethez
20 g vaníliás pudingpor
300 ml tej
1 evőkanál cukor
A tetejére
olvasztott vaj
darált mák
porcukor
A meggyet ízlés szerinti mennyiségű cukorral felforraljuk. Forrástól számított kb.5 percig lassú tűzön főzzük. A pudingport kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük a meggyhez és besűrítjük.
A pudingpor másik feléből és a tejből a cukorral hígabb pudingot főzünk.
A tésztához az élesztőt 100 ml tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2-3 cm vastagra nyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Megtöltjük a töltelékkel és gombócokat formázunk.
Gőzpárolóba emeletenként 5 gombócot teszünk, 20 percig pároljuk, majd a legfelső emeleten lévőket még további 5 percig.
Tetejüket meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk a cukrozott mákkal és vaníliaöntettel tálaljuk.