Karamell:
22 dkg kristálycukor
60 ml víz
120 ml tejszín
2 ek bourbon
1/2 tk tengeri só
23 dkg mascarpone sajt
1 vanília rúd
3-4 db őszibarack
Fluer de Sel (magyarul sóvirág, ez egy finomra darált különleges
Legjobb, ha szabadban grillezünk, de ha ez nem megvalósítható, akkor a sütőben is elkészíthetjük.
Kis lángon oldjuk fel a vízben a cukrot, majd már keverés nélkül, az edényt inkább csak rázogatva karamellizáljuk világos barnára (kb. 5 perc). Keverjük simára a tejszínnel, és adjuk hozzá a bourbont és a sót. Tegyük félre.
Vágjuk fel a vaníliát és kapargassuk belőle a magokat a mascarponéba, keverjük simára.
A félbevágott, kimagozott őszibarackok belső felét kenjük be nagyon vékonyan repce vagy szőlőmag olajjal, hogy megakadályozzuk, hogy megégjen. Vágott oldalukkal lefelé 3-5 perc alatt grillezük meg, kicsit égettre.
Töltsük meg a barackokat a mag helyén a vaníliás mascarponéval.
Ha a karamell szósz közben esetleg nagyon besűrűsödne, melegítsük fel kis lángon, hogy önthetővé váljon. Öntsük a krémmel megtöltött barackra, és szórjuk meg sóval.
A karamell öntet egy hétig áll el a hűtőszekrényben.