Hozzávalók
Hozzávalók 30 × 11 cm-es dobozformához
8 tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 biocitrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg liszt
1/2 dl olaj
15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
5 dkg kandírozott vörös áfonya
5 dkg dió
5 dkg mazsola
5 dkg étcsokoládé-lencse
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és -lisztezzük a formát.
Az utolsó 5 hozzávalót elkeverjük 2 evőkanál liszttel. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot is, majd belecsorgatjuk az olajat. Kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül fakanállal az ízesítőket is. A masszát a formába öntjük, és 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Körben meglazítjuk a formában a süteményt, és rácsra borítva hagyjuk kihűlni.