Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
15 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/4 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
2,5 dkg margarin
ltelék:
15 dkg túró
3 dl tej
2 egész tojás
fahéj
vaníliás cukor
2,5 dkg margarin
cseresznye(v. ízlés szerinti
Ezeket a hozzávalókat a margarin kivételével egy tálba beletenni, majd jó alaposan összekeverni.(egy száraz, lisztes keveréket kapunk)
A 2,5 dkg margarinnal, jól kikenni a tepsi alját és az oldalát.
Ezután a kikent tepsibe beleszórni a lisztes keverék felét, a maradékot pedig félretenni.
A tepsiben lévő lisztes keverék tetejére rámorzsolni a túrót. Ezután megszórni a cseresznyével(v. ízlés szerinti gyümölccsel) és meghinteni fahéjjal és a vaníliás cukorral.
Ezután rászórni a maradék száraz-lisztes keveréket, úgy hogy mindenhova jusson belőle.
A tojásokat beleütni egy tálba, és kicsit felverni, majd hozzákeverni a tejet.
Ezután óvatosan a lisztes keverék tetejére önteni.( én villával kicsit elszoktam igazítani, hogy minél jobban befedje a lisztet a tejes-tojás keveréke)
Végül a 2,5 dkg margarint apró darabokban a tetejére rácsipkedni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütni, még a teteje szépen megpirul.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyni langyosra hűlni.