Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
• 3 tojás
• 6 dkg cukor
• 6 dkg liszt
A málnás részhez:
• 50 dkg málna
• 10 dkg cukor
• 1,5 dl víz
• 3 dkg étkezési keményítő
A krémhez:
• 45 dkg tejföl (1 nagy doboz)
• 12 dkg porcukor
• 2 dl hideg habtejszín
• 1 csomag habfixáló
• kakaópor vagy fahéj a szóráshoz
• málna a díszítéshez
1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A két habot összekeverjük, végül beleforgatjuk a lisztet. 22 cm-es kivajazott-lisztezett tortakarikába töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a karikában hagyjuk kihűlni.
2. A málnát a cukorral és a víz felével felforraljuk, a keményítőt a maradék vízzel elkeverjük, majd a málnapépet besűrítjük vele. Még melegen a piskótalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
3. A krémhez a tejfölt sűrű szövésű szövetbe öntjük, egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla (kb. 1-2 óra). A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd a lecsepegtetett tejföllel óvatosan összekeverjük.
4. A krémet a kihűlt málnarétegre kenjük, a tetejét fahéjjal vagy kakaóporral meghintjük. Szórhatunk rá friss málnaszemeket is.