Habos feketeribizlis pite

Hozzávalók:


Hozzávalók: 4 személyre
A PITETÉSZTÁHOZ
- 35 dkg fekete ribizli
- 2 evőkanál barna cukor
- fél dl tejszín
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg keményítő
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tojásfehérje
- 5 tojássárgája
A HABHOZ
- 2 tojásfehérje
- kristálycukor

Elkészítés:


A hozzávalókat egy 24 cm átmérőjű kerek formához méreteztük.
A PITETÉSZTÁHOZ
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - SÜTÉS: 50 perc - A puha vajat habosra keverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral meg a sóval. Hozzákeverjük a tojásokat. Összekeverjük a lisztet a keményítővel és a sütőporral, több adagban fakanállal a masszához forgatjuk a tejszínnel együtt. Papírral kibélelünk egy kerek közepes tortaformát, belesimítjuk a masszát. A tetejét kirakjuk megtisztított ribizlivel. Megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
A HABHOZ
A habhoz a két tojásfehérjét mérőpohárba öntjük, kimérünk hozzá ugyanannyi kristálycukrot. Kemény habot verünk a fehérjékből, a cukrot apránként adagolva hozzá. A gyümölcs tetejére simítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.