Hájas 2. (bevált recept)

Hozzávalók:


1kg liszt, 70dkg háj, kevés ecet, fél dl pálinka, 5-6 tojás sárgája, pici só, cukor,

Elkészítés:


A hájat hideg vízzel jól átgyúrjuk, és az ecettel és 25dkg liszttel összegyúrjuk.
A maradék lisztből, tojássárgájából, pálinkából, borból, kevés langyos vízből rétestésztát gyúrunk.
Fél órát hideg helyen pihentetjük.
Vékonyra kinyújtunk, megkenjük a lisztes háj felével. Összehajtogatjuk háromba, majd újra háromba. Fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk, rákenjük a második adag hájat, majd kinyújtjuk, hajtogatjuk. Újra félóra pihentetés stb.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük .
Kb. 3mm vékonyra nyújtjuk, daraboljuk, töltjük, 200 fokon sütjük.
Szabad levegőn tároljuk.