Hartyáni krémes

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 szelethez
a tésztához:
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tej
a krémhez:
7,5 dl tej
3 csomag főzhető vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta (16 db)
1,5 dl főzött kávé
1 evőkanál rum

Elkészítés:


Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral meghintve kínáljuk.