Házi krémes

Hozzávalók:



1 adag hájas leveles tészta
a krémhez:
5 nagyobb tojás
6 dl tej
3 evőkanál liszt
3 evőkanál keményítő
1/2 vaníliarúd
25 dkg cukor

Elkészítés:


A lehűtött tésztát vékonyan kinyújtjuk, majd a sütőlemez (tepsi) hosszának megfelelő méretű csíkokat vágunk belőle. (Egy csík kb. két szelet krémes sütemény szélességének feleljen meg.) Két csíkot sütőpapírral bélelt lemezre helyezünk, és 190 fokon rózsaszínűre sütjük őket. Így járunk el a többi csíkkal is, majd hagyjuk őket kihűlni.

A krémhez a tojások fehérjét gőz fölött 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a liszttel, a keményítővel és a tejjel. Hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd magjait, és közepes lángon sűrű krémmé főzzük. Hozzákeverjük a tojáshabot, és még melegen a lapok felére kenjük a krémet. A többi lapot egyenlő nagyságú kockára vagy téglalapokra szeleteljük, és ráhelyezzük a krémre. Hagyjuk hűlni, majd a felső lapok mentén vizes késsel felszeleteljük. Porcukorral meghintve kínáljuk.