1 kg rétesliszt
6 dl langyos víz
5 evőkanál zsír
2 tojás
1 evőkanál só
1 evőkanál ecet.
étolaj
3 tojássárgája
4 dl tejföl
cukor ízlés szerint.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. A langyos vízben elkeverjük a sót az ecetet.
A liszthez hozzáadjuk a vizet, és dagasztjuk legalább fél óráig, azután ha a kezünkhöz a tészta ragaszkodik is, az edénytől már elválik. /az elején elég maszatos, de nem kell megijedni összeáll az/
3 részre szedjük, mindegyiket megkenjük olajjal és lefedjük 1-1 gázon megmelegített lábossal kb. 20 percig.
Addig el lehet készíteni a tölteléket./túró, mák, meggy, káposzta párolva/
A tojássárgájákat a tejföllel és a cukorral összekeverjük.
Ha ki van "nyújtva" a tészta 10 percig hagyjuk szikkadni aztán megkenjük vagy meglocsoljuk olajjal, meglocsoljuk a tejfölös-tojásos mártással, és mehet rá a töltelék.
Egyik oldalról félig feltekerjük a terítő segítségével, majd a másik oldalról is. A tetejét olajjal kenjük át, és mehet a sütőbe.