Hókifli

Hozzávalók:


Hozzávalók

Hozzávalók 65 db-hoz
a tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
20 dkg vaj vagy margarin
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1,5 dl tej
3-4 evőkanál tejföl
1 csipet só
a töltelékhez:
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tej
a forgatáshoz: vaníliás porcukor

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval – kézzel – lágy, ruganyos tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percet pihentetjük. Amíg a tészta kel, a töltelékhez valókat közepes lángon összefőzzük, és hűlni hagyjuk. A tésztát kétfelé osztjuk – így könnyebb vele dolgozni –, és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. 7 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk. Minden tésztakorong közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, a szélüket jól összedolgozzuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranysárgára sütjük. Még forrón megforgatjuk vaníliás porcukorban.