Holland torta

Hozzávalók:


45 dkg mélyhütőtt leveles tészta
1 ü meggybefőtt (350 g)
1 ek étkezési keményítő
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 ek cseresznyepálinka
8 dkg cukor
7,5 dl tejszín
A torta bevonásához
6 dkg ribizlizselé
10 dkg porcukor

Elkészítés:


1.A leveles tésztát kiolvasztjuk, közben a meggybefőtt levéből 1-2 ek-nyit az étk. keményítővel elkeverünk. A meggyet a maradék meggylével, fahéjjal, szegfűszeggel, pálinkával és 2 ek cukorral felforraljuk.
2.Beleöntjük az étk. keményítőt, pár percig forraljuk, kihűtjük, közben többször megkeverjük. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, de nem töröljük meg.
3.A tésztát lisztezett deszkán akkora vékony lappá nyújtjuk, hogy 3x28 cm átmérőjű kört vághassunk ki belőle. A lapokat megszurkáljuk, és a tepsibe fektetve, a sütőbe tolva 10-12 perc alatt egyenként megsütjük, majd kihűtjük, és a felső lapot elkészítjük.
4.A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az egyik tortalapot tálra fektetjük és egy, 28 cm átmérőjű tortagyűrűt ráhúzunk. A tejszínhab felével megkenjük úgy, hogy közé csíkokban meggyes krém kerüljön.
5.Rátesszük a második lapot és ugyanígy járunk el, a felső lappal befedjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal és meggyszemekkel.