Hússal töltött krumplis kosárka

Hozzávalók:


4-5 db közepes méretű burgonya
1-2 ek liszt
300 g darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek főtt rizs
2 db tojás
100 g reszelt sajt
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:



A sós vízben megfőzött burgonyát törjük át, keverjük össze 1 felvert tojással, 5 dkg sajttal, a liszttel és pici vajjal.
A finomra vágott hagymát megdinszteljük és keverjük össze a rizzsel, 1 db tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és fűszerezzük ízlés szerint.
Olajozzuk ki vékonyan a kosárka formákat (fém vagy szilikon) és nedves kézzel, óvatosan nyomkodjuk a krumplis keveréket az aljára, oldalára.
Töltsük meg őket a húsos keverékkel, a tetejére szórjuk rá a maradék sajtot és süssük 190 °C-on 35-40 percig.
Forrás: http://slivkoed.ru/recept/Tefteli-v-kartofelnih-korzinochkah/32051/