8 tojás
1 piros színű paprika
2-3 db retek
3-4 szál újhagyma
snidling
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
só
frissen őrölt bors
néhány evőkanál majonéz
a tálaláshoz petrezselyemzöld szárak
Keményre főzzük a tojásokat nagyjából 10-12 perc alatt, majd hideg vizet engedünk rájuk és megtisztítjuk őket.
Apró kockára vágjuk a paprikát, a retket, a hagymát, felaprítjuk a snidlinget és a petrezselyemzöldet, ez utóbbiból félreteszünk 2 evőkanálnyit.
Levágjuk a tojások felső részét, óvatosan kiszedjük a sárgáját is, majd ezeket is felkockázzuk, elmorzsoljuk, és elvegyítjük a zöldségekkel.
Az egészet sózzuk, borsozzuk és kevés majonézzel krémesre keverjük.
A tojáskosárkák peremét bevizezzük, majd belenyomjuk az aprított petrezselyemzöldbe. Megtöltjük a tojáskrémmel őket, és egy-egy hajlított petrezselyemszárból fület készítünk rájuk.
Tálalásig hűtőben tartjuk, fóliával fedve.