30 dkg gomba (kb. 6 db nagyobb fej)
5 dkg lilahagyma
10 dkg juhtúró
6 szelet bacon
1 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, kakukkfű, petrezselyem
2 adag/1304 kcal, 1 adag/652 kcal
Egy kisebb sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk. A maradék olajat felhevítjük, és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott lilahagymát, Amíg a hagyma pirul, a gombát megtisztítjuk, a szárakat kitördeljük, és apróra vágjuk, a hagymához keverjük, kicsit megsózzuk.. Amikor a gomba a levét elfőtte, és kissé megpirult, levesszük a tűzről, és kihűtjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel, őrölt borssal, kakukkfűvel és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a kihűlt hagymás-gombát. A gombakalapok üregébe elosztjuk a juhtúrós krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyiket egy-egy baconszeletbe burkoljuk. A töltött gombafejeket a kiolajozott sütőtálba sorakoztatjuk, és 200 fokra (légkeveréses 185 fok) előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Köretként párolt rizst, vagy salátát kínálunk hozzá.