Kálák

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg tej
25 dkg tojásfehérje

Elkészítés:


A lisztet és a cukrot keverjük össze kézi habverővel, adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre.
A fehérjét verjük habbá és forgassuk részletekben össze az előző keverékkel.
Zsírpapírral bélelt sütőlapra adagoljunk evőkanállal a tésztából, terítsük el a kanál hátával, hagyjunk kellő távolságokat. (Egyszerre 5-6 kör fog kb. elférni.)
Előmelegített 180-200 °C hőmérsékletű sütőben pár perc alatt megsül, ne hagyjuk magára, amint a széle barnulni kezd már kész is. Fémlapáttal válasszuk le és azonnal formázzuk virággá, ha kihűlt, már nem hajlítható, akkor törik.
A tésztából húzhatunk vékony csíkokat, amiket ha megsült feltekerünk, így rózsa lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ehetőek, tölthetőek, tortadekorációnak is használhatóak…
A kínai szerencse sütik jutottak eszembe róla, csak itt más az alak, és nincs üzenet. Viszont lehet beletenni pl. narancs/citrom cukrozott héjából bibét.

(Igen, tudom, furcsa súlyban megadni folyadékot, ez egy kínai recept.)