Káposztás napraforgó

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt (finom)
0.5 dl napraforgó olaj
2.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 csipet só
1 teáskanál cukor (az élesztő felfuttatásához)
A töltelékhez
0.25 közepes fej káposzta
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 dl víz
A tetejére
1 db tojás (a megkenéséhez)
1 teáskanál lenmag
1 teáskanál szezámmag

Elkészítés:


Lereszeljük a káposztát, és kevés vizen kicsit pároljuk, majd ha elfőtte a vizet, dinszteljük, mint a káposztás kockánál. Félretesszük.
Ezután megfuttatjuk az élesztőt, és a hozzávalókkal összegyúrjuk.
4 felé vesszük a tésztát, megkelesztjük.
Ha megkelt, egyenként kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra (kör alakúra), és megkenjük a megdinsztelt káposztával, és így tovább... rétegezzük, a tetejére tészta kerül, erre már nem teszünk káposztát.
Ha ezzel kész vagyunk, akkor a tészta közepére teszünk egy poharat, és bevagdossuk a pohártól a széléig úgy, hogy 12 db cikket kapjunk. Ezeket a cikkeket 2-szer egy irányba megtekerjük.
Tojássárgával megkenjük. Közepébe lenmagot, a többi részére szezámmagot szórunk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés