Kapros-tökös-túrós pite leveles tésztából

Hozzávalók:


: 1 csomag leveles tészta (27,5 dkg), 1 közepes zsenge tök (kb.: 50 dkg), 50 dkg krémes túró, 2 dl tejföl, 18 dkg cukor, 2 nagyobb tojás, 1 csokor kapor apróra vágva, 1 kávéskanál só.

Elkészítés:


Egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát kibélelünk leveles tésztával, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A tök magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, legyaluljuk, hozzákeverjük a sót és 10 percet állni hagyjuk. A túrót, a tejfölt a tojásokat és a cukrot jól összekeverjük. A gyalult tököt egy szűrőbe tesszük, folyó víz alatt kimossuk belőle a sót, kinyomkodjuk a levet és a túrós keverékhez adjuk az aprított kaporral együtt. A jól elkevert tölteléket a behűtött leveles tésztára öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. 15 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.