Kapros- túrós lepény

Hozzávalók:


Hozzávalók
szeletre:
A tésztához:
215 g búza-rétesliszt (BFF 55)
150 g búzaliszt (BL55)
36 g porcukor
36 g vaj
21 g élesztő (friss)
0.5 csipet só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
137 ml tej (2,8%-os)
A töltelékhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
42 g kristálycukor
20 g kapor (friss)
0.5 csipet só
1.5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
38 g búzadara
A léhez:
0.75 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
50 ml tejföl (20%-os)
0.5 csipet só
Teljes elkészülési idő: 120 perc

Elkészítés:


1A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki.

2A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.

3A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.

4A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába.

5A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot.

6190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.