1.
tojássárgája 3 db • kristálycukor 100 g • tojásfehérje 5 db • só ¼ TK
Három tojássárgáját cukorral habosra kikeverünk (a másik két sárgáját később a krémhez használjuk majd). Egy másik tálkában öt fehérjéből kemény habot verünk fel.
2.
mogyoró, darált 100 g • finomliszt 4 EK • sütőpor 1 TK
A sárgájából készült krémbe óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből nyert habot, darált mogyorót (a mogyorót dióval is helyettesíthetjük) és lisztet összekeverve sütőporral.
3.
vaj • rétesliszt
A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel meghintett tepsibe öntjük.
4.
200°C 10-15 percig sütjük.
5.
A lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
6.
közepes zsírtartalmú tej 1,5% 150 ml • tojássárgája 2 db • kukoricakeményítő 20 g
Egy tálkába hideg tejet öntünk, hozzáadunk két tojássárgáját, vaníliás pudingport, és jól szétkeverjük.
7.
kristálycukor 150 g • tejföl 33% zsírtartalommal,habarásra 175 ml
Közepes lángon cukrot karamellizálunk. Amikor már a karamell csomómentes, hozzáadjuk a tejszínt.
8.
Ne ijedjenek meg ha a karamell a tejszín hozzáadása után azonnal kemény lesz, de rövid közepes lángon való főzés után újra folyékonnyá válik.
9.
Ezután a karamellhez hozzáadjuk az előkészített vaníliás pudingos, tojássárgájás tejet. Rövid ideig sűrűsödésig főzzük.
10.
A karamellt hűlni hagyjuk.
11.
vaj 150 g
Ezután a karamellhez hozzáadjuk a puha vajat, és sima krémet keverünk ki.
12.
A kihűlt tésztalapot hosszában kettéosztjuk.
13.
saját választás szerinti lekvár
Az alsó lapot vastagon lekvárral megkenjük.
14.
A lekvár tetejére rákenjük a karamell krém felét.
15.
Rátesszük a másik tésztalapot. A tetejét a krém másik részével cukrász zacskó segítségével díszítjük.
16.
A kész süteményt jól lehűtjük.
17.
főzőcsokoládé
A tetejére csokoládémázat öntünk és apróra vágott mogyorót szórunk. Kockákra vágjuk.