Kávészem

Hozzávalók:


6 dkg vaj, szobahőmérsékletű
1-2 ek tejföl
8 dkg cukor
2 tk kakaó
pár csepp vanília aroma
1 tk instant kávé (feloldva 1 ek meleg tejben)
20 dkg liszt

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral.
Keverjük krémesre a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a tejben feloldott kávét és a vaníliát.
Szitáljuk bele a liszttel elkevert kakaót. Lágy állagú tésztát kapunk.
Olajozott kézzel formáljunk belőle cseresznye méretű hosszúkás golyókat.
Vízbe mártott fogpiszkálóval (hogy ne ragadjon a tésztába) nyomjuk egy mélyedést a közepébe.
10-15 perc alatt készre sül, ne hagyjuk megbarnulni.