Kijevi krémes

Hozzávalók:


40 dkg liszt
15 dkg cukor
3 evőkanál tejföl
20 dkg vaj
4 tojássárgája
1 sütőpor

a habhoz:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

a krémhez:
2 tasak tejszín vagy vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg vaj

a tetejére:

darált dió

Elkészítés:


A lisztet összegyúrjuk a cukorral, a tejföllel, a vajjal, a tojássárgájával és a sütőporral, majd 3 részre osztjuk.

A tojásfehérjét felverjük a cukorral, hozzákeverjük a darált diót, és szintén 3 részre osztjuk.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, mindegyik lapot megkenjük a diós habbal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-16 perc alatt megsütjük. (Figyelni kell rá, hogy ne szárítsuk ki, ezért amikor a hab kezd színesedni rajta, már készen is van, vegyük ki.)

A pudingport a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverünk 5 dkg vajat. A maradék vajat a porcukorral alaposan kikeverjük és a már kihűlt pudingkrémhez adjuk. A krémet háromfelé osztjuk, és megtöltjük vele a tésztalapokat. A tetejét megszórjuk a darált dióval és a hűtőbe tesszük.

A süteményt másnapig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.