Kinder Bueno szelet

Hozzávalók:


Tészta:

6 tojásfehérje
6 ek cukor
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa/rétesliszt
1 ek olaj
0,5 cs. sütőpor
70 g durvára darált mogyoró


Krém:

6 tojássárgája
3 ek rétesliszt
1 cs. van.pudinpor
0,5 l tej
80 g vaj
150 g porcukor
120 g tejcsokoládé
nutella
0,5 kg háztartási keksz
meleg tej
70 g durvára darált mogyoró


Tejszín:

2,5 dl habtejszín
4 ek cukor
1 cs. habfixáló
- See more at: http://egyszakacsnaploja.hu/kinder-bueno-szelet/#sthash.3aCdoYh9.dpuf

Elkészítés:


A tésztához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A lisztet, a sütőport, és a zsemlemorzsát/réteslisztet keverjük össze, majd forgassuk hozzá a hab felét. Adjuk hozzá az olajat, majd a hab másik felét. Simítsuk a tepsibe és szórjuk meg durvára aprított mogyoróval. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 15 percig. Még melegen kenjük meg a tésztát Nutellával. (mikróban melegítsük meg kicsit) A krémhez a tojássárgáját, a réteslisztet és a pudingport keverjük simára, majd adagoljuk hozzá a tejet és főzzünk belőle pudingot. Adjuk hozzá a vajat, valamint a porcukrot, és kavarjuk simára. Osszuk két részre a krémet. Még melegen adjuk az egyikhez a kockára tört csokoládét, és hagyjuk a krémeket teljesen kihűlni. Meleg tejbe áztassuk a kekszeket és rakjuk ki a tészta tetejét. Kenjük meg a sárga krémmel és szórjuk meg mogyoróval. Ismét rakjuk ki a tetejét tejbe mártott keksszel. Kenjük le a tetejét Nutellával. Majd simítsuk el a tetején a csokoládés krémet. A tejszín hozzávalóiból verjünk kemény habot és kenjük meg a tészta tetejét. - See more at: http://egyszakacsnaploja.hu/kinder-bueno-szelet/#sthash.6h85bbbV.dpuf