Körték bundában

Hozzávalók:


3 db körte
fél citrom leve
20 dkg leveles tészta
kevés tej
Töltelék:
15-20 dkg Fontina sajt ( félkemény, tejszínes, olasz sajt, helyettesíthető pl. ementálival) reszelve
8-10 dkg kék sajt, reszelve
1 ek brandy
Tetejére:
5 dkg dió, apróra vágva

Elkészítés:


A hámozott, félbe vágott körtének vágjuk ki úgy a magházát, hogy a szára megmaradjon. Egy kanállal nagyobbítsuk meg az üreget, a kikapart körtét tegyük félre a töltelékhez.
Kenjük át citromlével, hogy ne barnuljon.
Leveles tésztából készítsünk a zsírpapírral bélelt tepsire, üregével lefelé fordított körtékre burkolatot.
Vágjunk a tetejére körtefa levél imitációt, amit rögzítsünk az eredeti szár mellé.
Késsel mintázzuk a felületét, kenjük át tejjel. Süssük előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig.
Ha kész, fordítsuk fel őket és az üregekbe töltsük bele a reszelt sajtos, brandys, pépesített körte darabokból készített keveréket. A tetejére szórjuk rá a diót.