Körtés, csokoládés rétes

Hozzávalók:


Hozzávalók

12 szelet
» 10 dkg hámozott törökmogyoró
» 10 dkg porcukor
» 1 evőkanál keserű kakaópor
» 50 dkg érett körte
» 1 evőkanál étkezési keményítő
» 1 csomag réteslap
» 10 dkg olvasztott vaj
» 5 dkg sütésálló csokichips
» 10 dkg aszalt tőzegáfonya

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz). A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós mogyorós massza egyik felét, rányomkodjuk. Megszórjuk a csokichipsz, az aszalt áfonya és a körte felével. A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével. Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Szeletelés előtt legalább szobahőmérsékletűre hűtjük. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.