Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt,
150 g vaj,
1-2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
100 g cukor,
1/2 tasak sütőpor.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
6 tojás fehérje,
10 kanál cukor,
200 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a vanília krémhez:
6 tojássárgája,
200 g cukor,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.
Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 – 175 fokos előmelegített sütőben 15 – 20 percig sütjük.
Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.
A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.