A tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
8 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 evőkanál méz - vegyes virág
2 dl 1,5%-os tej
Az öntethez
25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakaópor - holland
1 dl 1,5%-os tej
A beforgatáshoz
30 dkg kókuszreszelék
2. változat:
Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez, 20 darab süteményhez
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tojás
5 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
2 dl tej
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)
A mázhoz:
22 dkg vaj
18 dkg kristálycukor
8 evőkanál tej
4 evőkanál holland kakaópor
2 teáskanál rum
+ 20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez
1
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítom
2
A tojásokat egyenként belekeverem.
3
Majd belekeverem a mézet és a tejet is.
4
Végül a sütőporral elkevert lisztet
5
Sütőpapíros 30x27 cm-es magas falú tepsiben,180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütöm.
6
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm. Ha felforrt már jó.
7
Ha kihűlt a tészta felkockázom.
8
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártom a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatom.