A tésztához
8 tojás
10 evőkanál (20 dkg) kristálycukor
4 evőkanál hideg víz
1 csomag sütőpor
10 evőkanál (20 dkg) finomliszt
1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
A kikenéshez
fólia, vagy sütőpapír
2 dkg Rama Vajas íz
A töltéshez
20 karika konzervananász
20 szem magozott meggybefôtt
A kókuszos krémhez
3 dl tejet
4 evőkanál finomlisztet
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg Rama Vajas íz
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A mázhoz
3 evőkanál víz
8 dkg Rama Vajas íz
25 dkg étcsokoládé
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kettéosztjuk és az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük.
2.Egy nagy tepsit sütőpapírral, vagy alufóliával kibélelünk és Ramával vékonyan megkenjük. A lecsöpögtetett ananászkarikákat rárakjuk. Közepükre 1-1 szem lecsöpögtetett meggybefőttet rakunk. A gyümölcsre először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá.
3.Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, azután gyúrótáblára borítjuk és a fóliát lehúzzuk róla.
4.A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd szüntelenül keverve sűrűre főzzük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt tejes krémet. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a süteményre kenjük. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedhessen rajta.
5.A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túl melegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé, majd a sütemény tetején elsimítjuk.
6.Éles késsel rögvest bejelöljük rajta a későbbi szeletek helyét, praktikus 20 nagy szeletre vágni, így mindenkinek jut egy ananászkarika is, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni.
7.Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.