Kókuszos habos krémtekercs

Hozzávalók:


1 liter tej
1 és negyed csésze cukor
1,5 kávéscsésze keményítő
1 kávéscsésze liszt
2 púpozott evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
50 g margarin vagy vaj
1 csésze tejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:


A csésze úgy van írva eredetileg, hogy “török kávéscsésze”, gondolom az valamivel nagyobb, mint a mi mokkás poharunk(!), de a videóban meg lehet figyelni, hogy kb. mekkora.

(A krémet fel kell főzni, ha sűrű, elzárni, és akkor belekeverni a vajat. Kihűlés után lehet majd rávinni a kókuszra.)

– annyi kókuszreszelék, ami egy nagyobb tepsit “kibélel”
– keményre vert tejszínhab valami jó fajta tejszínből, 1 csomag habfixálóval. (kb. annyi kell, hogy a nagy tepsit befedje, mint ahogy mutatja is a hölgy.)

Az elkészítés menete szintén a videóban látható, nagyon egyszerű, egy kis ügyesség kell a feltekerésnél. (Alaposan be kell hűteni, utána lehet vágni és tekerni.)


https://www.youtube.com/watch?v=_XZ1r7IHtjo&ebc=ANyPxKoemybixt07MQEXcqwIY2lkjfLLOSiWVytuUQSBW4B2Pkj-1URg82jZrEiv-OIOtLAwOtSsCnupu7Mw4Cl9PmLYyTd8ew