Kókuszos keksz

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg ráma
1 evőkanál zsír
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg porcukor
1 cs. van. cukor
1 cs. sütőpor
1 csipet só
2 egész tojás

Elkészítés:


hozzávalókat összegyúrom, esetleg a betehetem a hűtőbe egy kicsit, hogy keményebb legyen, de én nem szoktam.
A tésztából kisebb diónyi golyókat formázok és nem túl közel egymás mellé teszem őket. Sütésnél terülni fog, muszáj helyet hagyni.
A golyókba egy fakanál nyelével kis lyukakat nyomok, amibe lekvárt teszek egy kés és egy kiskanál segítségével.
Nem kell túl sokáig sütni, elég, ha kap egy kis színt.
És ha már lúd, legyen kövér, egy kis olvasztott csoki biztosan nem árt a kekszeknek:
Kb. négy tepsivel lesz ebből az adagból, de jól bírja a tárolást, ha el nem fogy ideje korán.