Kókuszos szelet

Hozzávalók:



20x25 cm-es tepsihez
- 4 tojás
- 13 evőkanál kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 evőkanál sima liszt
- 1 csomag sütőpor

- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál tej

A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
De lehet rátenni csokimázat is, ha van jól bevált máz receptetek.

Elkészítés:


1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen). Nálam 5 perc sütés volt, de ez sütőtől függően eltérhet.
2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük - közepesen sűrű legyen. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
3. Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. 180 fok légkeveréses (hagyományos sütőben is lehet). Nálam kb. 15 percig sült így, de ez csak tájékoztató jellegű - ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.
4. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.
5. Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk.