Kókuszos szelet

Hozzávalók:


4 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
Máz:
15 dkg csokoládé
kevés olaj
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos részhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukrot és a vizet fokozatosan hozzáadagolva, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd ezt a lapra egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot, és rátesszük a kókuszos masszára. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és néhány óra múlva fogyaszthatjuk.