Kolibri torta

Hozzávalók:


Hozzávalók
Tészta:
40 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
30 dkg cukor
1 tk őrölt fahéj
4 db tojásfehérje
1 db banán péppé törve
1,25 dl növényi olaj
4 db banán kockára vágva
1,5 tk vanília aroma
22 dkg ananász pürésítve
13 dkg apróra vágott pekándió

Krém:
22 dkg (light) krémsajt
11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
22 dkg porcukor, átszitálva
1 tk vanília aroma

Tetejére:
6 dkg apróra vágott pekandió

Elkészítés:


Tészta:
Keverjük össze az átszitált lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a fahéjjal.
Verjük fel lazára a tojásfehérjét, adjuk hozzá az olajat, a vaníliát és pépesített banánt.
Egyesítsük a lisztes keverékkel.
Adjuk hozzá az ananászt, 13 dkg apróra vágott pekándiót, és az apróra vágott banánt.
22 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kerek formában három részletben süssük meg
175 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc (tűpróba).
Tegyük a kisülő tortalapokat rácsra a teljes kihűlésig.

Krém:
Keverjük a krémsajtot a vajjal simára, elektromos habverő közepes sebesség fokozatán.
Fokozatosan adjunk hozzá porcukrot, és verjük kis sebességgel habosra. Keverjük hozzá a vaníliát is.

Töltsük meg a tésztalapokat a krémmel, és vonjuk be a tortát kívülről is, szórjuk meg apróra vágott pekándióval.