Kráterszelet

Hozzávalók:


Hozzávalók
tepsire:
A pudinghoz
9 dl 2,8%-os tej
80 g pudingpor (vaníliás)
4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához
5 db tojásfehérje
5 db tojássárgája
25 dkg kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
1 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
25 dkg búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
A mázhoz
375 g tejföl (20%-os)
4 púpozott evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez
50 g csokoládé - ét (45-59%-os, olvasztott)
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


1
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
2
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
3
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
4
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
5
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
6
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
7
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
8
A masszát beleöntöm a tepsibe.
9
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
10
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
11
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
12
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
13
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
14
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.