Egy csomag ( fél kg) leveles tészta
Krém:
8 tojás
25 dkg cukor
Fél l tej
5 dkg liszt
20 gr étkezési zselatin
1 csom vaníliás cukor
csipet só
Tészta:
A leveles tésztát kettévágjuk, egyenként kinyújtjuk. Az egyiket tepsi hátán, villával megszurkálva 200 fokon rózsaszínűre sütjük. A tészta másik felét ugyanígy megsütjük, de sütés után 5*5-ös négyzetekre felszeleteljük. Az első lapot a tepsi aljába tesszük, errre öntjük majd a krémet.
Krém:
A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, a liszttel, a zselatinnal, és apránként felöntjük a fél liter tejjel. Csomómentesre keverjük, és lassú tűzön kézi habverővel folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk belőle. Ha megfőtt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot.
Közben a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. Mielőtt kemény lenne, hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot, ezzel verjük tovább. A habhoz adjuk apránként a még forró sárgakrémet. Laza mozdulatokkal, habverővel összekeverjük. Nem szabad összetörni! Az egyben hagyott lapra öntjük, majd a feldarabolt lapokat sorban a tetejére rendezzük.
Hűtőbe tesszük, pár óra múlva (fél nap) szeletelhetjük, fogyaszthatjuk. A tetejét porcukorral meghintjük. (Másnap már nem olyan jó, mert megereszkedik a tészta.)