Krémes gyümölcsös pite

Hozzávalók:


Hozzávalók

» A tésztához:
» 20 dkg liszt
» 5 dkg cukor
» 10 dkg vaj
» egy csipet só
» 2 evőkanál darált mandula
» vaníliarúd
» egy kevés tejföl
» A krémhez:
» 1 dl tejszín
» 1 dl tejföl
» 1 tojás
» 2 evőkanál méz (vagy agavé szirup)
» 1,5 evőkanál étkezési keményítő
» 2 evőkanál darált mandula
» 50 dkg gyümölcs (meggy, nektarin, ribizli, stb.)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, mégpedig úgy, hogy a vajat olvasztott, kihűtött formában adom a száraz anyagokhoz. Ha esetleg nem akarna összeállni a tészta, adjunk hozzá egy kevés tejfölt, de csak annyit, amennyitől gombóccá tudjuk formálni a tésztát.
Egy megfelelő méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. (21x21 centis sütőforma vagy 22-24 centis kerek gyümölcstorta forma is ideális.) Sütőpapírok között nyújtjuk ki a tésztát, és rögtön azzal be is emelhetjük a formába, amin nyújtjuk. Már nyújtás közben peremet képezünk a süteménynek, hogy legyen, ami megtartja a krémet. A tésztára sütőbabot szórunk, és 175 fokos sütőben 15 percig elősütjük.
Közben a krém hozzávalóit - a darált mandula kivételével - krémmé keverjük. Amikor letelt az elősütési idő, a babot eltávolítjuk a tésztáról, a marék mandulát viszont beleszórjuk a tésztába, hogy kicsit felszívja a krém nedvességét, beleöntjük a krémet, kirakjuk a megtisztított meggyel és áfonyával,vagy barackkal, stb. visszatesszük a formát a sütőbe, és még 30 percig sütjük.