Krémes- túrós pite

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg finomliszt
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
6 dkg cukor
csipet só
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
2 tojás
6 púpozott ek porcukor
1 citromból nyert citromhéj
csipet só
A vaníliás krémhez:
0,5 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
6 púpozott ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
2 ek zselatin
A piskótához:
2 tojás
2 ek cukor
2 evőkanál finomliszt

Elkészítés:


Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával és félig megsütjük. Erre simítjuk a túrókrémet és készre sütjük.

A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót és a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük. A fehérjét felverjük habbá és lazán a krémhez keverjük.

A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék tejben elkeverjük a tojás sárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk. Ezt a krémet a túróra simítjuk.

Készítünk piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál liszttel. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.