Krumpli kosár

Hozzávalók:



Tetszés szerinti töltelékkel készíthető.
Hozzávalók
5 db burgonya (közepes méretű)
100 g sajt, reszelve
2 db tojássárgája

Töltelék
100 g gomba
0,5 db cukkini
1-2 db paprika

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 15-20 percig hideg vízben áztatjuk.
A szeleteket kiolajozott muffin tepsibe rendezzük, egyet az aljára, ötöt körben, fedésben.
A reszelt sajtot összekeverjük a tojások sárgájával, megsózzuk és 1-2 ek mennyiséget a kosárkák aljába teszünk.
Készítsük el a tölteléket.
Bármilyen rendelkezésre álló alapanyagot felhasználhatunk, lehet pl. hús, hal, zöldség...
A képen egy zöldséges variációt látunk. Az előzetesen apróra vágott és megpirított gombát, cukkinit, paprikát töltötték a formába.
Kanalazzuk a töltelék tetejére a maradék sajtos, tojásos keveréket.
Olajjal kenjük át a krumpli szirmokat, és toljuk előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőbe.