Lazacsaláta leveles tésztában tálalva

Hozzávalók:


1 cs leveles tészta
10-15 dkg füstölt lazac
2 db főtt tojás
10 dkg füstölt sajt
15-20 dkg mascarpone
tejföl

Fehérbors
Snidling

Elkészítés:


A készen vásárolt leveles tésztából köröket szaggattam ki, majd pár perc alatt aranybarnára sütöttem. Amikor teljesen kihűlt, belekanalaztam a fűszeres mascarpone-krémmel összekevert füstölt lazac-sajt-főtt tojás keverékét. A ropogós tészta ezzel a töltelékkel nagyon finom volt, egyszerűen nem tudtuk abbahagyni, még az utolsó morzsa is el nem fogyott.

Az előnyújtott leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatni, majd egy kisebb méretű szaggatót kicsit rányomva félig bevágni a tésztát. (vigyázni nehogy a tésztát teljesen átvágja a szaggató)
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a korongokat. Mindegyiknek az alját villával kicsit megböködni, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített forró sütőbe tenni, majd pár perc alatt szép pirosra sütni. A sütőből kivéve teljesen kihűteni. (ha netán mégis felpúposodna a tészta közepe, a sütőből kivéve, ujjal kicsit lenyomkodni, hogy elég hely legyen a tölteléknek)

A mascarponét sóval, őrölt borssal és apránként hozzáadott tejföllel sima, krémes állagúra keverni. (a tejfölt apránként adni hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)

Ízlés szerint feldarabolni a füstölt lazacot, a keményre főzött tojásokat, a füstölt sajtot, és a snidlinget.
Ezután óvatosan összekeverni az előzőleg kikevert mascarponés krémmel, majd a hűtőbe tenni pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztába belekanalazni a lazacsalátát, majd a tetejét snidlinggel díszíteni.