Hozzávalók (kb. 20 db):
30-32 dkg liszt
12 dkg vaj
2 db tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez
csipet só
Lekvár
Robotgéppel keverjük össze a vajat, a sót és két tojást. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk rugalmas tésztává.
Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.
Nyújtsuk a tésztát vékonyra (2-3 mm), és vágjunk ki belőle 7 cm átmérőjű köröket.
A feléből az alja, a másik feléből a teteje lesz, a tetejükből kiszúróval, vagy éles késsel vágjuk ki a lyukat.
Tegyük egymásra a lapokat, villával nyomkodjuk össze a széleit.
Helyezzük zsírpapírral bélelt sütőlapra, töltsük meg a közepüket egy kiskanál lekvárral, kenjük meg a széleit tojás sárgájával.
Előmelegített sütőben 180°C-on süssük meg, kb.12-15 perc.