Lemon curd

Hozzávalók:


50 g vaj
100 g cukor
2 db tojás
2 db citrom (közepes méretű)

Elkészítés:


A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét. Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik.

Trükkök, tippek, praktikák:


Angol specialitás: tojásos citromkrém, amit az angolok vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. A házilag készített lemon curd tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos): a Larousse Gastronomique könyvben azt olvastam, hogy sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.