Libamáj vilmoskötével, grillázzsal

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg libamáj
5 db Vilmoskörte (friss érett)
1 csokor bazsalikomlevél
3-4 evőkanál olívaolaj
darált bors
30 dkg cukor
2 maréknyi dióbél

Elkészítés:


Szeleteljük fel a libamájat egy centis darabokra, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyünk mindegyik tetejére a bazsalikomlevelekből.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele kevéske olívaolajat, majd közepes lángon süssük meg a libamájszeleteket. Mindegyik oldalát két-két percig. Ha elkészült szedjük ki egy tányérra.

Szórjuk a cukrot egy nagy száraz serpenyőbe, hevítsük addig míg a cukor arany barnára nem pirul. Vegyük le a tűzről és szórjuk bele a diószemeket. Tegyünk egy sütőpapírt sütőlemezre, majd öntsük a diós olvasztott cukrot rá. Kanállal egyengessük el a felületét, és hagyjuk kihűlni.
Tálaljunk adagonként 3 szelet sült libamájat nagy tányér közepére, melléje tegyünk a cikkekre vágott magházától megszabadított körtékből.
Vegyük le a diót a sütőlemezről, tegyünk a tetejére még egy ív sütőpapírt, majd klopfolóval törjük apró darabokra. Szórjuk meg vele közvetlen tálalás előtt a libamájszeleteket, friss bazsalikomlevéllel dekoráljuk.