Egy pohár hideg joghurttal finom uzsonna, vagy vacsora lehet belőle:
Lila szélforgók
Hozzávalók:
6 ek olívaolaj
10 dkg vöröshagyma
190 ml víz, langyos
1 tk cukor
1 tk gyors élesztő
37 dkg liszt
7 g só
Dekoráció
1 db lilahagyma
5 db olívabogyó
A hagymát vágjuk kis kockákra és dinszteljük meg az olajon.
A langyos vízben keverjük el a cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
Az átszitált lisztet, gyúrjuk össze a sóval, a kihűlt hagymával és a felfuttatott élesztővel.
Meleg helyen hagyjuk 2-3 szorosára kelni.
Gyúrjuk át tésztát, és osszuk 5 egyenlő részre.
Formáljunk belőle golyókat és folpackkal lefedve pihentessük további 10-15 percig.
A megpucolt lilahagymát vágjuk félkörökre.
A tésztagolyókat nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra,a közepét díszítsük egy szem olívabogyóval, majd a lilahagymával a képen látható módon.
Tegyük kiolajozott sütőlapra, és hagyjuk őket 1,5-2 szeresére kelni, majd süssük előmelegített 220 °C hőmérsékletű sütőben 18-20 percig sütjük.