Lisztmentes csokis cseresznyés piskóta

Hozzávalók:


tojás
6 evőkanál nyírfacukor
4 evőkanál mandulaliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
Tetejére
20 dkg étcsoki
15 dkg cseresznye

Elkészítés:


A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha már világos, reszeld hozzá a citrom héját, és facsard hozzá a levét. Add hozzá a mandulalisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd óvatosan forgasd hozzá a habot.

Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a masszát, majd szórd a tetejére a cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Szúrj a piskótába egy tűt, és ha nem marad rajta nyers tészta, a süti elkészült. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, és kend a tészta tetejére.