Lúdlábtorta

Hozzávalók:


piskótához
csokis piskóta
A krémhez
200 g étcsokoládé (60%-os)
400 ml habtejszín (30-32%-os)
2 evőkanál porcukor
Rétegezni
2 marék meggy (magozott)
A tetejére
50 g étcsokoládé (60%-os)
50 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


1
Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és azzal is simára keverjük a krémet. Majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
2
Közben egy fél csokis piskótakarikát egy 22 cm átmérőjű tortakarikába teszünk.
3
Mikor a krém eleget hűlt, sűrűvé válik. Ekkor szedjük bele a keverőgép üstjébe.
4
Közepes sebességen addig habosítsuk, míg kivilágosodik, és kissé habos állaga lesz. Figyeljünk, mert könnyű túlkeverni. Ekkor sűrű sár állagot vesz fel, és ikrássá válik. Ezt mindenképp kerüljük el!
5
A krém 1/4-ed részét egyenletesen elkenjük a piskóta tetején
6
Erre rárakjuk a felezett, magozott meggyszemeket egyenlő távolságra.
7
Végül rászedjük a maradék krémet is, és egyenletesen elkenjük, majd egy-két órára ismét hűtőbe tesszük.
8
Mikor a torta már eléggé kihűlt, akkor elkészítjük a tetejére való bevonatot. Ehhez a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben. Majd felforraljuk a hozzá való tejszínt, végül a kettőt alaposan összekeverjük.
9
Kicsit hagyjuk visszahűlni, hiszen a forró bevonó megolvasztaná a torta krémjét. Mikor közel szobahőmérsékletre visszahűlt, és még jó folyós a bevonat, öntsük a torta tetejére, majd egyenletesen terítsük el rajta ezt is. Ismét egy óra hűtés következik.
10
Már nincs más hátra, mint szeletelni, és díszíteni a tortát. :)