Madárfészek

Hozzávalók:


Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz
35 dkg finomliszt
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
fél csomag sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (bio)
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál tejföl

A habhoz:
4 tojásfehérje
30 dkg porcukor

+ meggylekvár (vagy hasonló savanyú lekvár)
5 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál olaj

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen kezelhető, jól nyújtható tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagra kinyújtjuk és kb. 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, melyeket sütőpapíros tepsire sorakoztatunk.
2. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, közben fél-fél percig verjük a kézi mixerrel vagy robotgéppel. (Ne adjuk hozzá egyszerre a porcukrot, csak apránként, így a végén szép fényes, szinte vágható habot kapunk.)
3. A habot csillagcsöves habzsákba töltjük és köröket nyomunk a tésztakorongokra (egy tésztakorongra két kört nyomunk egymásra, hogy szép magas legyen). Előmelegített 170 fokos sütőben alsó-felső sütésen (vagy hagyományos sütőben) kb. 14-15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet. De maradjon fehér a hab! Amikor enyhén kezd barnulni és keménynek érezzük, akkor már jó, vegyük ki a sütőből!)
4. Minden habcsók közepére kanalazzunk ízlés szerint meggylekvárt. Majd gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük simára az olajjal, töltsük egy zacskóba, melynek végére picike lyukat vágunk és csorgassuk a sütemény tetejére a csokoládét.