Hozzávalók a piskótához:
1 tojás
35 g cukor
30 g liszt
1 ek víz
ici-pici csipet só
Krém:
50 g kukoricakeményítő (vagy 1 csom vaníliás pudingpor)
3 ek cukor
4 dl tej
3 tojás sárgája
2 tk vaníliaesszencia (vagy 1 rúd vanília kikapart magja)
Tetejére
3 tojás fehérje
4 ek cukor
A piskótához a tojást kettéválasztottam. A sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzákevertem a vizet is, és beleszitáltam a lisztet. Beleforgattam a pici sóval keményre vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütöttem.
A keményítőt elkevertem a cukorral, felöntöttem a tejjel, belekevertem a tojások sárgáját és gőz felett kézi habverővel folyamatosan kevergetve besűrítettem. Végül elkevertem benne a vaníliaesszenciát is, és ráöntöttem a piskótára.
A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem. Kanállal ráhalmoztam a vaníliakrém tetejére. 160 fokos sütőbe toltam, és addig sütöttem, amíg a fehérje megkaramellizálódott a tetején.