Hozzávalók:1 kész piskótalap 15 dl tej 2 tojássárgája 2 dkg vaníliás pudingpor 10 dkg cukor 10 dkg darált
mák, 10 dkg kandírozott narancshéj, 1 csomag vaníliás cukor,
2 dkg zselatin, 4 dl tejszínhab, sárgabarackíz
A piskótalapot csíkokra vágjuk és barack dzsemmel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele.
A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vanilla sweetet és a darált mákot.
A felforralt és lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön vagy lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük.
A krémet többszöri kevergetés mellett kihűtjük, majd lazán beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és a vízgőzön felolvasztott zselatint.
A kész krémet a kibélelt formába töltjük, a tetejét befedjük piskótalappal.
Hűtőbe tesszük, majd a formából tálra borítva tálaljuk.