Hozzávalók
tortához:
A piskótához:
10 db tojásfehérje
150 g porcukor
240 g vaj
250 g porcukor
10 db tojássárgája
400 g mák (darált)
80 ml tej (2,8%-os)
1 db citrom héja
1 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
1Egy 22-26 cm átmérőjű tortakarikát vajazz ki, és szórj ki darált mákkal. A tojásokat válaszd szét.
2A vajat jól habosítsd fel a hozzá való porcukorral - a hozzávalók közt az első adag porcukor-, majd folyamatos habosítás közben egyenként add hozzá a tojássárgákat.
3Eközben a fehérjét a hozzá való porcukorral - a hozzávalók közt a második adag porcukor- habosítsd fel.
4Egy tálba mérd ki a darált mákot, reszelt citromhéjat, illetve a fahéjat.
5Ha kész a vajas rész, keverd hozzá a mákos alaphoz. Majd a tejet is.
6Legvégül a felvert tojásfehérjehabot három részletben kever a vajas-mákos részhez.
7A kész masszát szedd a sütőformába, és előmelegített, 160 C-os sütőben süsd készre 80-90 perc alatt, légkeverés nélkül.
8A kisült tortát hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe pár órára. Kihűlés után szeleteld, meggylekvárral tálald.